Hallo!

Ik ben Gerda, 35 jaar en ik woon in een dorp vlakbij Rotterdam samen met mijn vrouw, onze hond en 2 katten. Ik ben sinds mijn geboorte doof. Mijn moeder heeft dove broer en zus, dus ik heb mijn doofheid gekregen via erfelijkheid. Gebarentaal is mijn moedertaal dus het kan zijn dat het jou een beetje opvalt dat ik een beetje anders schrijf. 

Mensen vinden weleens zielig voor mij dat ik doof ben, maar voor mij is dat niet zo. Ik heb op een dovenschool gezeten en ik ben trots op het feit dat ik doof ben en wij hebben onze dovencultuur. Ik vind het prachtig. Soms heb ik wel mijn belemmeringen in de maatschappij, in communicatie met horende mensen of in groepen met horende mensen waardoor ik soms lastig vind dat ik doof ben en me soms een beetje alleen voelde maar afgelopen jaren ben ik langzamerhand mijn doofheid als mijn kracht gaan zien. Nog steeds zijn er soms belemmeringen maar dat maakt mij niet tot wie ik ben. Ik ben blij dat ik dit heb mogen ontdekken afgelopen jaar en dat geeft mij meer rust. Dit heeft ook weer geleid tot mijn nieuwe aanbod ‘shoots in silence’. 

Hoe ben ik bij spiritualiteit gekomen? Ik ken ook vele donkere jaren. Dat waren de jaren met een laag zelfbeeld, een minderwaardigheidscomplex en een laag zelfvertrouwen. Door de ervaringen en gebeurtenissen in mijn leven heb ik moeilijke en donkere tijden gekend, maar rond mijn dertigste begon ik te helen. Ik heb jarenlange therapieën gehad, maar spiritualiteit heeft mij echt geholpen met een therapie ernaast. Spiritualiteit heeft mij zoveel gebracht, veel meer dan de therapieën die ik heb gehad. Ik ontdekte mijn eigen kracht. Ik besloot daarom ook een solo reis te maken naar Thailand. Dat heeft mijn zelfvertrouwen, persoonlijke groei en liefde voor mezelf een boost gegeven. Ik las ook Miracle Morning van Hal Elrod en daar maakte ik kennis met meditaties, visualisaties, schrijven. Mijn leven kwam in een stroomversnelling. Op een dag werd ik wakker en voelde het alsof de wereld veranderd was. Ik voelde me zoveel beter en dichter bij mezelf dan ooit tevoren. Sindsdien ben ik een spiritueler mens geworden en ervaar ik vaker gelukkige momenten. Ik kan ook beter voelen wat ik wil en wat ik niet wil. Mezelf. Mijn persoonlijke reis heeft ervoor gezorgd dat ik ook graag anderen zou willen helpen om hun eigen licht, hun eigen ‘sparkle’ (terug) te vinden!

Het is algemeen bekend dat wanneer een zintuig ontbreekt, de overige zintuigen versterkt worden. Dit geldt ook voor mij als doof persoon. Ik ervaar ook een direct effect in mijn fotografie, alsof ik diepere lagen van een beeld op de camera wil vangen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als je vaker en beter je zintuigen leert gebruiken, dat je ook meer contact kan maken met jezelf. Een voedingsbodem voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en geluk!

Afgelopen jaren is er zoveel gebeurd met mij/in mij. Afgelopen jaar zat ik in een vrouwencirkel en daar heb ik ook zoveel geleerd over spiritualiteit, plantmedicijnen, spirits, guides, lichttaal en ik leer nog steeds! Ik ben zo blij dat ik mijn “handicap” juist als mijn uniekheid ben gaan zien en dat het mijn kracht is. Iedereen is uniek. Ook jij. 

En waar hou ik verder van? vegan koken, intuïtief koken, kopje thee/koffie/vegan hot choc, wandelen, reizen, dieren, het natuur, lezen, taartjes, (filmhuis) films & series, de sterrenhemel en zoveel meer.